Wellnews
Cégen belüli előrelépések – Pop Tekla
2017 / 07 /20
A WellNews legújabb rovatában olyan dolgozók mutatkoznak be nekünk, akik az itt töltött – sokszor igen rövid – idő alatt munkájukkal és lelkiismeretességükkel elérték, hogy egy másik területen is kipróbálhassák magukat. Az itt bemutatkozó személyek mindegyike nagyon nehezen vált meg attól a területtől, ahol elkezdte a Wellis pályafutását, és vezetőik is igen nehezen engedték el őket. A Wellisnél azonban nem szeretnénk gátat szabni az előrelépésnek vagy másik területek kipróbálásának.

Pop Tekla fiatal kora ellenére hamar bebizonyította, hogy munkájában a precizitásra és a minél kisebb hibaszámra törekszik. Minőségügyi ellenőrként nem is nagyon tehetett volna mást, mégis nyitottan állt minden egyes megmérettetés elé. Néhány hónap leforgása alatt elérte, hogy a prémium és a swimspa sor MEO legaktívabb tagja legyen, mára pedig üzemi adminisztrátorként bizonyít.

Hogyan kerültél a Wellishez?
„Az érettségit követően személyi edzőnek kezdtem el tanulni. (Bizonyára sokan nem tudjátok, de Tekla világbajnoki címet is szerzett erőemelésben - a szerk.) Elsősorban nem azért kezdtem el ezt tanulni, mert mindenképp személyi edzőként szerettem volna elhelyezkedni, sokkal inkább azért, hogy képben legyek azzal, mi is zajlik le a szervezetben egy edzés során. Végül nem fejeztem be a sulit, hanem dolgozni kezdtem. Kakucsra költöztem a páromhoz, ott azonban nem találtam olyan munkát, ami igazán közel állt volna hozzám. Egy közeli ismerősömtől hallottam a Wellistől, aki szintén itt dolgozik. Ő ajánlotta, hogy a minőségirányítási pozíciót célozzam meg..”

Hogyan sikerült beilleszkedni a szervezetbe?
„Az interjút és a sikeres felvételemet követően oktatást kaptunk, ami nagyon fontos volt a pontos tudás megszerzéséhez. Nagyon sokat tanultam ott, mindenképp hasznos lenne, ha minden új belépő hasonló oktatásban részesülne. Emlékszem, hogy a második legjobb tesztet írtam én. Az igazsághoz ugyan hozzátartozik, hogy a legjobb tesztet író kolléga már 2 éve volt itt a cégnél. Mivel nagyon maximalista vagyok mind a magánéletben, mind pedig a munkámban, így számomra alapelvárás volt a jó teljesítmény.”

A MEO csapatába kerültél.
„Mindig is tetszett az, hogy a munkámmal hozzájárulhattam egy hiba megoldásához. Büszke voltam magamra, amikor az én észrevételemnek köszönhetően sikerült egy hibát kijavítani. Hamar beilleszkedtem a csapatba is, hiszen a prémium soron mindig is nagy volt az összetartás. A gyors és precíz tanulás meghozta az eredményét, néhány hónap múlva már a 3-as és a swim spa sor minőségellenőrzését is én végeztem, sokszor egy személyben.”

Miért döntöttél végül a váltás mellett?
„Úgy éreztem, hogy szükségem van az újabb kihívásokra. Fontosnak tartom, hogy a visszajelzések alapján tovább tanulhassak. Ahogy elsőnek megfordult a fejemben a váltás, nem tudtam, hogy mennyire fog menni az adminisztratív munka. A vezetőim is úgy látták, hogy a megszerzett tudást a soron kellene inkább kamatoztatnom, de nem álltak a céljaim útjába. Ekkor már tudtam, hogy mindenképp szeretném egy másik területen kipróbálni magam és új tudásra szert tenni.”

Így Teklából üzemi adminisztrátor lett.
„2015 októberében kezdtem a munkámat a Wellisnél, majd idén januártól vagyok az új pozícióban. Igazán féltem tőle, hogy milyen lesz egész nap a gép előtt ülni, és adminisztratív munkát végezni. Szerencsére nagyon jó csapatba kerültem és az újabb kihívásokra sem kellett sokat várnom. Én zárom le a medencéket a csomagoláson, ami igen felelősségteljes feladat. Oda kell figyelni a pontos adminisztrációra és hatékonyan kell eligazodni az IFS-ben. Jó látni, amikor a medence készen áll a raktárba való átszállításra, és így hamarosan a végfelhasználóhoz is eljuthat. Számos terület összetartó munkájára van szükség, hogy végül a csomagoláson mi is lezártnak tekinthessük a folyamatot.”
Bízunk benne, hogy Teklának sikerül az új munkakörben is szép sikereket elérnie.

Mivel töltött a szabadidődet?
„Nagyon szeretek motorozni, a párommal közösen, én így igazából csak a „benzintyúk” szerepében tetszelgem. Nagyon jól kikapcsolnak ezek a közös motorozások, és legalább együtt tölthetjük a szabadidőnket is. 3 év kihagyás után elkezdtem újra edzeni heti 3 alkalommal. Igazából az alakom formálása miatt szeretném az edzést újra belevinni a hétköznapokba. Most nem gondolkodom versenyszerű sportolásban, pedig egykor simán ment a 120 kg-s súlyemelés és a 60 kg-s fekve nyomás.”

További cikkek
Élménybeszámoló
Wellis Prémium Triatlon
A WellNewsban állandó rovatként olvashattok hónapról-hónapra egy-egy kollégánk kiemelkedő sportteljesítményéről, különleges hobbijáról.
Gyerektáboroztatás
a dabasi strandon
Idén második alkalommal került megrendezésre a Wellis felkérésére, a dolgozók gyermekeinek táboroztatása a Dabas Városi Strandon.
Európa legnagyobb jakuzzi gyára IFS támogatással
A 2003-ban alapított 100 százalékban magyar tulajdonú Wellis szaniter kereskedő kisvállalkozásból fejlődött több mint 400 főt foglalkoztató vezető gyártó nagyvállalattá.
Cégen belüli előrelépések
Garaja József
Józsit szerencsére nem kellett kérlelnem, szívesen beszélt a Wellisnél töltött mindennapjairól.
Cégen belüli előrelépések
Pop Tekla
Pop Tekla fiatal kora ellenére hamar bebizonyította, hogy munkájában a precizitásra és a minél kisebb hibaszámra törekszik.