Wellnews
Élménybeszámoló – Wellis Prémium Triatlon
2017 / 07 /20
A WellNewsban állandó rovatként olvashattok hónapról-hónapra egy-egy kollégánk kiemelkedő sportteljesítményéről, különleges hobbijáról. Az augusztusi számunkban pedig egy igazán szép eredményről számolhatunk be, hiszen cégünk triócsapata 4. helyezést ért el az a hivatalos rövidtávú triatlon országos bajnokságon. Az augusztus 27-én megrendezésre került BudapestMan országos versenyen több mint 1000 indulót regisztráltak.
A Wellistől Fózer Timi, Budai Lajos és Dinnyés Örs képviseltette magát, akiknek külön-külön is a mindennapjaik része a sport, most viszont kiderült, hogy csapatban is tökéletesen tudnak együttdolgozni. Az 1500 méter úszásból, 40 km biciklizésből és 10 km futásból álló távot igazán szép eredménnyel zárták, és már a beszélgetésünk során a következő megmérettetésről beszéltek.

„Igazán fárasztóra sikerült az úszás, mégis nagyon örülök neki, hogy jól sikerült elkapnom a rajtot, és az élbolyból tudtam elindulni. Mivel 1,5 km-ről volt szó, okosan kellett beosztanom mind az energiámat, mind pedig az időt. Nyilván kiemelten fontos volt számomra, hogy minél jobb időt produkáljak, tudtam, hogy a legfontosabb mégiscsak az, hogy sikeresen beérjek a célba. Az elejét próbáltam meg igazán meghúzni, majd amennyire csak lehetett, tartalékolni még a végére. Tudatosan kellett figyelnem a lábtempómra, ugyanis szerettem volna minél jobban beosztani a távot. Amikor a tőlünk 10 perccel korábban indult 35+ férfi csapat tagjait kezdtem el előzgetni, szembesültem elsőnek azzal, hogy egészen jó helyen állhatok. Végül a 11 helyen értem be a 70 váltócsapatból.
9:40-kor kezdtem el az úszást, és körülbelül 30 perc volt a táv teljesítése. Amikor kiértem a vízből, Örs már teljes felszerelésben várta, hogy az időmérő chipet átadva, amit a bokánkon kellett viselnünk, nekivághasson a bicikli távnak.” – Fózer Timi

„A 40 km-es táv legelején gumiszőnyegen haladtunk, ahol tilos volt előzni, majd néhány fekvőrendőrt kővetően, 2-3 kilométer után kezdődött meg maga a verseny. Folyamatosan mértem a pulzusomat, pontosan azért, hogy jól tudjam beosztani az energiámat. Miután elengedték a mezőnyt, 42 km/h-val sikerült elhasítanom a mezőny mellett, miközben folyamatosan figyeltem a kilencszázas kezdetű rajtszámokat, hiszen ezek jelölték a csoportomon belüli verseny ellenfeleimet. Így nagyjából tudtam követni, hogy hol tarthatunk a listán.

A budai fordítónál kaptunk egy kellemes szembeszelet és volt egy kisebb táv felfelé tekerés is, ahol nagyon kellett figyelni a tartalékolásra. Az utolsó 5 km-t még sikerült jól megnyomnom, ahol még két váltott meg is tudtam előzni.
A célba „guggolva, a hátamon a bringával érkeztem meg”, ami igazán hatásos performanszként sikerült. Egészen egyszerűen: a bringás cipőm sétálásra egyáltalán nem alkalmas, és az érkezésnél sikerült egész jól megcsúsznom és látványosan megérkeznem. A hab a tortán pedig, hogy az utolsó métereknél, a célirány felé haladva Lajossal találkoztam össze, ami elsőre kisebb fajta sokként ért.”  – Dinnyés Örs

„Timi már akkor hívott, amikor végzett az úszással, így volt időm elkészülni és be is melegítettem. Nem sokkal a startolás előtt, azonban akadt egy kisebb probléma a bejutással, így sprintelve kellett odaérnem az indulásra. Ekkor találkoztam össze Örssel, ami valóban igazán vicces szituáció volt, így visszagondolva. Elég nehezen indult a kezdés, és a pálya is bőven tartogatott kihívásokat. 6 db 180 fokos fordulóból állt a 3x3300 méteres pálya, ahol nagyon jól kellett figyelni a beosztásra, tekintettel az óriási hőségre is. A második körömet éreztem egy kicsit gyengébbnek, az utolsóban viszont mindent
További cikkek
Élménybeszámoló
Wellis Prémium Triatlon
A WellNewsban állandó rovatként olvashattok hónapról-hónapra egy-egy kollégánk kiemelkedő sportteljesítményéről, különleges hobbijáról.
Gyerektáboroztatás
a dabasi strandon
Idén második alkalommal került megrendezésre a Wellis felkérésére, a dolgozók gyermekeinek táboroztatása a Dabas Városi Strandon.
Európa legnagyobb jakuzzi gyára IFS támogatással
A 2003-ban alapított 100 százalékban magyar tulajdonú Wellis szaniter kereskedő kisvállalkozásból fejlődött több mint 400 főt foglalkoztató vezető gyártó nagyvállalattá.
Cégen belüli előrelépések
Garaja József
Józsit szerencsére nem kellett kérlelnem, szívesen beszélt a Wellisnél töltött mindennapjairól.
Cégen belüli előrelépések
Pop Tekla
Pop Tekla fiatal kora ellenére hamar bebizonyította, hogy munkájában a precizitásra és a minél kisebb hibaszámra törekszik.